İTÜ DENİZCİLİK FAKÜLTESİ SİSMİK 1 ÇANAKKALE

Çanakkale Zaferinin 99. Yıldönümü ve Şehit’lerimizi anmak amacı ile düzenlenen törenlere, katılmak üzere, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi SİSMİK-I eğitim gemisi ile bir kısım öğretim elemanı ve öğrencilerle birlikte Çanakkale’ye gitmiştir.

16.03.2014 tarihinde Çanakkale Kepez Limanına aborda olmuştur. Şehitlikler ziyaret edilmiş ve çelenk bırakılarak, tüm şehitlerimiz ile başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu savaşta görev alanlar  için saygı duruşunda bulunulmuştur. Bunun devamında müze ve simülasyon merkezleri ziyaret edilmiştir.

17.03.2014 Pazar günü Çanakale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Sedat LAÇİNER, Denizcilik Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Olcay HİSAR ve Denizcilik Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Elemanları Sismik I gemimizi ziyaret etmişlerdir.  Akabinde Liman Başkanı Barış BİRDANE  ziyaret edilmiştir.  Aynı gün akşamında Liman Başkanı ve Liman Müdürü de iade-i ziyarette bulunmuşlardır.

18 mart salı günü Kepez Limanından hareket edilerek, SİSMİK-I Eğitim Gemisi ile Mehmetçik Abidesi önünde saygı duruşu, İstiklal Marşı’nı müteakip denize çelenk ve duman kandili bırakılmıştır.  Bu Faaliyette Çanakkale 18 Mart Üniversitesinin ÇOMÜ-1 adlı tekneside ilgili öğtretim elemanları ve bir kısım öğrencileride katılmışlardır. Aynı gün Tuzla’ya dönülmüştür.