Karadeniz Yelkenli Gemiler Yarışı  (Black Sea Tall Ships Regatta 2014)

STI (Sailing Training International) kurumunun düzenlediği, Karadeniz’de Varna limanından Novorossiysk limanına yelkenle gidilmesi planlanan 440 millik SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 yarışına, Türkiye adına YEGED(Yelkenli Gemide Eğitim Derneği) kapsamında İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri STS BODRUM yelkenli eğitim gemisi ile katılmışlardır.

29 Nisan 2014 tarihinde okulumuzdan ayrılan STS Bodrum 30 Nisan 2014 tarihinde Varna limanına yanaşmıştır. Organizasyonun düzenliği program kapsamında ekibimiz burada birçok etkinliğe katılmış olup, Crew Parade tören kıtası geçişlerinde birincilik ödülü almış ve Türk bayrağını temsil etmenin gururunu yaşamıştır. Yarış öncesi Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ekibimize iyi dileklerde bulunmuşlardır.

3 Mayıs 2014 tarihinde Varna’dan yarışa başlayan ekibimiz 7 Mayıs 2014 tarihinde Novorossiysk limanına kendi kategorisinde 2.olarak giriş yapmıştır. Novorossiysk limanındaki etkinliklerin ardından 2.lik kupası yarış komitesi tarafından öğrencilerimize verilmiştir. 12 Mayıs 2014 tarihinde Novorossiysk limanından Sochi’ye tüm yelkenli teknelerin katılımıyla dostluk seyri düzenlenmiştir.

Sochi limanına gelen tekneler diğer limanlarda olduğu gibi halkın büyük ilgisi ile karşılanmış olup özellikle Bodrum yelkenlimiz yoğun ilgi görmüştür. Limanda düzenlenen etkinliklerin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından başarı ve tebrik dileklerini öğrencilerimize ve tüm katılımcılara sunmuştur.