İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÜNİVERSİTELERARASI DRAGON BOT YARIŞLARINDA TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Küçükçekmece Belediyesi, Türkiye Kano Federasyonu ve Türkiye Üniversiteler Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik Bayramı nedeniyle 19 Mayıs 2013 Pazar günü Küçük Çekmece gölünde yapılan Üniversitelerarası Su Sporları festivali , Dragon Bot yarışlarına İstanbul Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Kadir has Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü , İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversite’ leri katılmışlardır.
Üniversitelerarası Dragon Bot Türkiye Şampiyonasında İstanbul Teknik Üniversitesini Denizcilik Fakültesi öğrencilerinden oluşan bir ekip temsil etmiştir
Ekibimiz 200 m erkekler ve 200 m mix (erkek –bayan karışık)larda 2 kategoride 2 birincilik kupası alarak Türkiye Şampiyonu olmuşlardır.
Ulu Önderimiz Atatürk’ün gençlere armağan ettiği böyle anlamlı bir günde 2 şampiyonluk alan öğrencilerimizin tekne ve ekipman eksiklerinin tamamlanması durumunda bu şampiyonlukları geleneksel hale getireceklerine inanıyorum.
Bu şampiyonada emeği geçen öğrencilerimize, antrenörümüze ve hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Prof.Dr.Nil GÜLER